Vadbene skupine

Srečanja vadbene skupine

Ni dovolj, da bi se novega jezika učili le iz knjig. Za dobro znanje jezika, ga je potrebno veliko uporabljati, vaditi, govoriti in poslušati. Učenje jezika življenja, povezovalne/nenasilne komunikacije, ne poteka nič drugače. Ob obiskovanju delavnic, predavanj, branju literature, pregledovanjem video in poslušanjem avdio vsebin, običajno osvojimo potrebna znanja in veščine. V vsakdanjem življenju, pa potrebujemo vajo in podporo pri tem, da bi ta način lahko živeli v našem vsakdanjiku. Temu so v osnovi namenjene redne vadbene skupine.

Kdaj: Srečanja vadbene skupine trenutno potekajo dvakrat mesečno v Ljubljani. 

V enem od mesečnih terminov poteka vadbena skupina namenjena vajam s tehnikami NK. Vadbeni skupini se vsakič pridruži praktikant, praktikantka z več izkušnjami, sproti se dogovorimo katero tehniko bomo vadili (štirje stoli, plesišče občutkov in potreb,…). Gre za praktične vaje NK in prevpraševanje konkretnih situacij kogarkoli, ki pride in želi skozi proces ene od tehnik NK.

V drugem terminu, enkrat na mesec poteka delavnica NK, obravna se posamezna tematika, skupino podpira certificiran trener, trenerka, kandidati/-ke v procesu certifikacije ali nekdo z več izkušnjami v praksi NK.  Poudarek je na poglabljanju znanja NK, različnim temam znotraj NK in pridobivanju izkušenj.

Za koga: V vadbeno skupino so povabljeni vsi, ki so osvojili temelje povezovalne/nenasilne komunikacije (z udeležbo na vsaj dvodnevni uvodni delavnici), kar omogoča skupini poglabljanje veščin.

Prijave niso potrebne: kdor pride, pride.

 


 Termini in teme srečanj vadbene skupine v 2018:


četrtek 22.2.2018 – delavnica

Jasnost prošenj 

Z jasno prošnjo do več stika – tokrat bomo raziskovali, kako lahko jasnost v naših prošnjah v naše odnose prinese več miru in povezanosti, odkrivali, kaj vse megli našo jasnost ter seveda prakticirali na naših vsakdanjih primerih.

torek 27.2.2018 – vadbena


četrtek 15.3.2018 – delavnica


torek 27.3.2018 – vadbena


četrtek 12.4.2018 – delavnica

Kako izrazim in kako sprejmem pohvalo/cenjenje

torek 24.4.2018 – vadbena
četrtek 17.5.2018 – delavnica

Povzemanje občutkov in potreb – ključna kompetenca NNK
Pretočno, življenjsko in karseda elegantno povzemanje slišanega je kompetenca, s katero NNK “stoji ali pade” tako v osebnih, delovnih kot izobraževalnih (trenerskih) kontekstih. Na delavnici bomo ob podpori drug drugega na različne načine (od lahkotnejših do bolj izzivalnih – izbira bo vaša) krepili te povzemalno – povezovalne mišice. Ta veščina je po moji presoji ena najbolj podhranjenih v naši skupnosti, zato se veselim, da jo bomo skupaj nahranili 🙂

torek 29.5.2018 – vadbena


četrtek 14.6.2018 – delavnica

 

 


 

Comments are closed

  • Prijava na novice
    Ostanite v stiku z nami. Prijavite se na naše novice, kjer vas bomo o novostih in dogodkih obveščali na vaš e-mail naslov, vendar ne več, kot enkrat mesečno.