Uvodna delavnica nenasilne komunikacije – Ljubljana – marec 2019


Učinkovita in povezovalna

komunikacija v osebnem in

poslovnem življenju

Uvodna delavnica nenasilne komunikacije 

dvodnevna izkustvena delavnica 


16. in 17. marec 2019, v Ljubljani


Kadar naše potrebe niso izpolnjene, se zaradi nesoglasij ali celo razprtij v odnosih slabo počutimo, doživljamo jezo, nemoč, frustriranost, posledično pa je s tem kakovost našega življenja slabša.

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi v skupnostih in sledili, kam nas raziskovanje življenja popelje.

Udeleženci boste spoznali in vadili naslednje veščine povezovalne komunikacije:

  • opazovanje, kako nevtralno slišati/videti/zaznati sebe, drugega in okoliščine,
  • zavedanje svojih predpostavk, prepričanj in sodb, 
  • vživljanje vase in v druge,
  • prepoznavanje občutkov in potreb pri sebi in drugih,
  • vzpostavljanje sočutnega stika s sabo in drugimi,
  • pristno povezovalno izražanje. 

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. 

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebno pozornost pa bomo namenili na odnosom v domačem in poslovnem okolju.

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V medsebojne odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

 

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani, v soboto in nedeljo,
16. in 17.3. 2019, vsakič od 9:00 do 17:00 ure.
V primeru, da je plačnik organizacija ali podjetje je cena delavnice 150 EUR.
Za samoplačnike / fizične osebe je cena delavnice 100 EUR.
Delavnico bo vodil Dmitriy Kopina.

V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, mi prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev.

Udeleženci tega dvodnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

      

Prijavite se lahko tukaj.

Informacije: dmitriy.kopina@gmail.com
Dmitriy: 068 176 373
https://povezovalna-komunikacija.si/ https://www.facebook.com/PovezovalnaKomunikacija

 Potrebujete več informacij. Pišite nam tukaj.

 

O meni:

Dmitriy Kopina

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem magister ekonomskih in poslovnih ved, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

 

Comments are closed