Trenerji, ki pri svojem delu uporabljajo načela povezovalne komunikacije

dr. Dmitriy Kopina

V prvi vrsti sem človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnji skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.
Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije. 

Po izobrazbi sem doktor znanosti s področja ekonomskih in poslovnih ved, z več kot četrt stoletja izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih.
Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

Javor Škerlj Vogelnik

Javor Škerlj Vogelnik je dipl. Prof. Športne vzgoje z večletnimi izkušnjami poučevanja otrok in odraslih v športu. V zadnjih letih med drugim deluje kot trener komunikacijskih veščin v poslovnem okolju, na univerzah, v mladinskih centrih in drugih organizacijah. Še posebej ga pritegnejo večdnevna izobraževanja in intenzivni treningi povezovalne komunikacije, v svoje delo pa vključuje tudi gibalne pristope. Povezovalna komunikacija mu predstavlja most k poglobljenemu stiku s seboj in drugimi, hkrati pa ga navdušuje njena praktična uporabnost v vsakdanjem življenju in odnosih. Iz želje po poglabljanju znanja in širjenju tovrstnega pristopa, je vstopil v proces certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC). Med njegove strasti spadajo tudi glasba, izdelovanje iz lesa, postopoma pa se Izobražuje tudi iz gibalno terapevtske metode Movement Medicine.


Ingrid Gabršček

Po izobrazbi sem diplomirana ekonomistka (zaključujem magistrski študij na Ekonomski fakulteti), sicer pa raziskovalka življenja in naših globin.
Leta 2011 sem bila na prvi delavnici nenasilne komunikacije v Londonu in metoda je najprej postala moja praksa, tako v osebnem kot v poslovnem življenju, nato pa način življenja.
Da bi svoje znanje še nadgradila sem se vključila v proces certifikacije za mednarodno trenerko nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo – CNVC in sem aktivna članica slovenske NVC skupnosti.
Kot trenerka, organizatorka in svetovalka svoje znanje in bogate izkušnje s strastjo delim z vsemi, ki si želijo rasti na osebnem in/ali  na poslovnem področju.

Darja Taisa Cerkvenik

Sem profesorica defektologije, terapevtka, coachinja in voditeljica delavnic.
Specializirana sem za procese osebnostnih sprememb, področje komunikacije in odnosov in nezavedne vzorce. Razvila sem edinstveno metodo dela, delujem po principu integrativnega pristopa, pri čemer povezujem znanja z več področij, ki sem jih pridobila doma in v tujini. Na človeka gledam celostno, usmerjena sem v pozitivno, pri svojem delu upoštevam globlje vzroke in sistemske povezave.
Posameznikom pomagam, da razvijejo svoje potenciale, organizacijam in skupinam pomagam, da postanejo bolj učinkovite.
Radostijo me povezovanja v krogih, navdušuje me prostor, ki se odpre, ko se povežemo v pristnem stiku. Zanimajo me ravni bivanja onkraj realnosti, ki jo lahko zaznamo s petimi čuti.
Rada potujem, pet let sem živela v Aziji (v Laosu in na Tajskem), zdaj delujem v okviru svojega podjetja Taisa.
Sem v procesu certifikacije za mednarodno trenerko povezovalne (nenasilne) komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

Marjeta Novak

Certificirana trenerka nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC) in certificirana profesionalna moderatorka skupinskih procesov  (CPF – Certified Professional Facilitator); mag. komunikologije, mama treh odraslih otrok in večna raziskovalka življenja.
Že od prvih študentskih služb (hotelska predstavnica za tuje goste in stevardesa) raziskujem, kaj krepi živost in veselje do prispevanja v delovnem, skupnostnem in družinskem okolju. Od leta 2002 delam kot moderatorka skupinskih procesov, trenerka in svetovalka, pri čemer gradim na pristopih krepitve vitalnih jeder in moči, ki posameznike in skupine povežejo z njihovimi potenciali in poslanstvom.
Treninge nenasilne komunikacije vodim tako v Sloveniji kot v tujini (Italija, ZDA, Češka, Grčija, Japonska, Mjanmar, Vietnam, Francoska Polinezija …).
Sem tudi soavtorica knjige Starši nove generacije, ki temelji na vzpostavljanju spoštljivega dialoga z otroki (po načelih nenasilne komunikacije in drugih pristopov opolnomočenja posameznikov in skupnosti) ter voditeljica sodobnih življenjskih prehodov po izročilu School of Lost Borders

Jana Burger

Certificirana trenerka nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC), komunikologinja in večletna praktikantka improvizacijskega gledališča tako doma kot v tujini.  Verjamem v enakost vseh človeških bitij in enakost naših potreb. Kot zagovornica človekovih pravic in raziskovalka medkulturnih oblik bivanja poskušam razumeti neenakosti v privilegijih, vezanih predvsem na spol, vero in kulturno pripadnost. Predana sem plesu in gledališču, predvsem pa metodi Gledališča Zatiranih, po kateri soustvarjam predstave o aktualnih dogodkih, ki niso samo osebni, ampak predvsem politični. Povezovalno, nenasilno  komunikacijo najraje povezujem z gibanjem in plesom, vse bolj pa me pritegne kot pedagoška metoda in oblika mediacije. Kot facilitatorka vas bom podprla tudi v  individualnih procesih (samo)razumevanja in kreativnosti pri soočanjih v konfliktnih situacijah.

Jaka Kovač

Od leta 2005 delam s skupinami kot trener, facilitator in mladinski delavec – vodim delavnice za prostovoljce, mladinske delavce, učitelje, športne trenerje, voditelje delavnic, begunce, otroke in mladostnike na različne teme (komunikacija, vodenje skupin, medkulturni dialog, medgeneracijsko sodelovanje, integracija beguncev, delo z otroki s posebnimi potrebami …)  idr.
S povezovalno komunikacijo sem se srečal leta 2011, od takrat jo redno prakticiram/študiram ter vnašam v svoje delo. Sem v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC). Sicer sem velik ljubitelj gozda, navdušen plesalec, 20 let sem delal kot trener juda, vodim delavnice meditacije in sproščanja.

Svetlana Šaljić

Mojo pot usmerja radovednost do sveta kot celote. Sem tehnična direktorica v družbi za elektronsko poslovanje SETCCE , uveljavljena strokovnjakinja na področju razvoja programske opreme in snovanja novih produktov. Ob tem sem izkušena poslovna analitičarka (IIBA certificirana), moderatorka skupinskih procesov, dolgoletna ljubiteljica skupinskih dialogov in povezovalne komunikacije. Sem tudi certificirana trenerka pri mednarodnem Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).
Z roko v roki je ob informacijskih tehnologijah moja velika strast prav povezovalna komunikacija, ki se ji posvečam od leta 2008. Najraje vsa znanja in izkušnje prepletam med sabo, na milijon in en način, resno in igrivo, jih vključujem v delovna okolja kot podporo za učinkovito sodelovanje in snovanje pravih rešitev. Predvsem takih rešitev, ki na en mah zadovoljijo potrebe vseh vključenih.
Motivirajo me soustvarjalna delovna okolja, kjer sodelujemo v svoji polni moči drug z drugim. Trenutno me najbolj zanima, kako smo lahko pri delu učinkoviti, uspešni, v polnosti povezani kot ljudje in živimo kakovostno življenje.

Comments are closed