SIT NVC 2 – Slovenski Intenzivni Trening iz Povezovalne Komunikacije v učnem okolju


Ustvarjanje
opolnomočenih, skrbnih in sočutnih odnosov, povezanosti, ter varnega in ustvarjalnega učnega okolja

7 dnevni intenzivni rezidenčni trening za začetnike in izkušene v Nenasilni komunikaciji

(po metodologiji dr. Marshalla Rosenberga)

Intenzivno izobraževanje za učitelje, vzgojitelje, ravnatelje in druge zaposlene v vzgoji in izobraževanju,  starše, mladinske delavce in vse tiste, ki si želite postati sprememba, ki jo želite videti v svojem zasebnem in delovnem okolju

izobraževanje iz Kataloga KATIS


od 13. do 20. julija 2019, v Bohinju


Trenerji
Jaka Kovač,
Javor Škerlj Vogelnik in
Dmitriy Kopina,
vsi v certifikacijskem procesu pri mednarodnem centru za nenasilno komunikacijo CNVC

Vabimo vas na ta poseben 7 dnevni trening, ki smo ga ustvarili za vse, ki z Nenasilno komunikacijo še niste seznanjeni, pa tudi za vas, ki imate s tem pristopom že veliko izkušenj ali pa si želite svoja znanja in izkušnje še poglobiti. 

Povezovalna komunikacija v razvojnem in učnem prostoru
V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in obojestranskega spoštovanja v komunikaciji ali pa bi se radi naučili konstruktivnega reševanja konfliktov, je to najverjetneje pravi dogodek za vas.
Procesno delo bodo vodili trije trenerji z več letnimi izkušnjami pri vodenju skupin z različnimi nivoji znanja Nenasilne komunikacije.

Na dogodku ste dobrodošli, v kolikor bo to vaš prvi stik z Nenasilno komunikacijo ali pa s tem pristopom že imate izkušnje. Udeleženci, ki se prvič srečujejo z jezikom Nenasilne komunikacije bodo imeli na voljo dodatno podporo.
Raznolikost skupine bo dodatno doprinesla k živosti znotraj usmerjenega učnega
procesa in hkrati omogočala lažji pretok in praktično uporabo pridobljenih znanj.

Nekatere od tem, ki ji bomo raziskovali

 • Kaj mi je v življenju najbolj pomembno?
 • Kako lahko v polnosti živim svoje vrednote?
 • Govorjenje in poslušanje, ki vodi k sočutju.
 • Kvaliteta poslušanja, ki gradi mostove med kulturnimi raznolikostmi,
 • Samo-izražanje na načine, ki navdihujejo sodelovanje.
 • Procesi, ki nas vodijo nazaj k jasnosti, ko smo vznemirjeni.
 • Kaj je Nenasilna komunikacija?,
 • Kako lahko sledim načelom Nenasilne komunikacije in hkrati ostajam zvest svojemu avtentičnemu izražanju?
 • Kako lahko doprinesem k spremembam znotraj svojih lastnih odnosov, da bodo vsebovali več sočutja, sodelovanja in sproščenosti?
 • Kako lahko dam in prejmem povratno informacijo na način, da bo iskrena in skrbna hkrati?
 • Kako sem lahko v odnosu z otroki, odraslimi, sodelavci, prijatelji in intimnimi partnerji na način, da ohranjam svojo avtentičnost in hkrati stik z njimi, ne glede na raznolikosti?
 • Kaj sploh je konflikt?
 • Kako lahko v naš vsakdan vključimo avtentičnost in pogum, da v konfliktne situacije vnesemo kvalitete sočutja? 
 • Kako pretvorimo obtoževanje v povezovanje?
 • Kako se lahko povrnemo v svoj center v trenutkih, ko smo vznemirjeni?,
 • Raziskovanje individualnih in sistemskih možnosti za delovanje znotraj konfliktov,
 • Razvijanje konkretnih veščin nenasilja, ki vodijo k spravi s samim seboj, z ljudmi, ki so nam blizu in z našo skupnostjo.
 • Kako lahko podprem reševanje konflikta, ko nisem direktno vpleten v konflikt?
 • Kako lahko podprem reševanje konflikta, ko sem direktno vpleten v konflikt?
 • Kako se lahko angažiram znotraj konflikta, da bom ustvaril več varnosti za vse vpletene?
 • Kako lahko vidimo razojni potencial konflikta?
 • Kako ustvariti sisteme sprave znotraj naših skupnosti?
 • Raziskovanje opolnomočenja in skupnih virov, …
Na delavnici bomo spoznavali nekatere veščine, usmeritve in pristope povezovalne komunikacije, ki delujejo na vseh življenjih področjih, posebna pozornost pa gre uporabi povezovalne komunikacije z otroki in sodelavci.

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshalu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega pristopa k komunikaciji. V odnose v šolskem prostoru prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Agenda
7:45 – 8:30 Zajtrk
9:00 – 12:00 Dopoldanska delavnica (bo vsebovala otvoritev, raziskovanje konceptov,
vadbo v manjših skupinah, skupinski dialog)
12:00 -13:30 Kosilo
13:30 -15:30 Popoldanska delavnica
15:30 – 16:00 Odmor
16:00 -16:45 Srečanje celotne skupine/integracija
17:00 – 18:00 Dialog v manjših skupinah
18:00 – 19:00 Večerja
19:00 – 19:30 Odmor
19:30 – 21:30 Večerne aktivnosti glede na potrebe in prispevke udeležencev
(delavnice, vadba, ples, zabava, meditacija, počitek, …). Vsi udeleženci ste vabljeni, da pripravite vsebino, ki bi jo želeli podeliti z ostalimi.
Dnevni program se lahko prilagodi ali spremeni

 

Nastanitev in prehrana

 • enoposteljne sobe
 • dvoposteljne sobe s skupnimi
  kopalnicami
 • tri do štiri posteljne sobe s skupnimi kopalnicami

V času dogodka boste deležni treh obrokov na dan. Na voljo so klasični ali vegetarijanski meni. Med odmori bo na voljo kava in čaj. V kolikor imate posebne prehrambne potrebe nas prosim to sporočite, potrudili so bomo najti ustrezno rešitev.

 

Cene nastanitve
Soba / vrsta nastanitve Cena na osebo
Enoposteljna soba 370 EUR
Dvoposteljna soba 310 EUR
Tri / štiri posteljna soba 225 EUR
Cene so na osebo. Vključujejo 7 nočitev in 7 polnih penzionov izbrane vrste prehrane
(trije obroki dnevno).

Cena delavnice – šolnina
Izobraževanje obsega 56 pedagoških ur in bo potekalo v CŠOD Bohinj.
Cena za celotni 7 dnevni dogodek je: od 410* EUR na osebo
* Osnovna cena 410 EUR je velja za zgodnje prijave (registracija in plačilo depozita
pred 1.5.2019) . Cena za registracijo po 1.5.2019 je 450 EUR na osebo.
Če imate močno željo udeležiti se delavnice, pa vam vaša finančna sredstva to ne
dopuščajo, nam to sporočite, pa bomo poizkušali najti skupno rešitev.

 

Udeleženci tega dvodnevnega izobraževanja pridobite možnost vadbe na srečanjih skupine za nenasilno komunikacijo v Ljubljani, ki potekajo dvakrat mesečno.

Prijavite se lahko v katalogu KATIS ali s prijavnico tukaj.

Informacije: dmitriy.kopina@gmail.com
Dmitriy: 068 176 373
https://povezovalna-komunikacija.si/ https://www.facebook.com/PovezovalnaKomunikacija

 Potrebujete več informacij. Pišite nam tukaj.

 

Trenerji:

Jaka Kovač

Od leta 2005 delam s skupinami kot trener, facilitator in mladinski delavec – vodim delavnice za prostovoljce, mladinske delavce, učitelje, športne trenerje, voditelje delavnic, begunce, otroke in mladostnike na različne teme (komunikacija, vodenje skupin, medkulturni dialog, medgeneracijsko sodelovanje, integracija beguncev, delo z otroki s posebnimi potrebami …) idr.

S povezovalno komunikacijo sem se srečal leta 2011, od takrat jo redno prakticiram/študiram ter vnašam v svoje delo. Sem v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC). Več let sem prakticiral skupinski dialog po Davidu Bohmu, 20 let sem delal kot trener juda, vodim tudi delavnice meditacije in sproščanja.

 

Javor Škerlj Vogelnik

Javor Škerlj Vogelnik je dipl. Prof. Športne vzgoje z večletnimi izkušnjami poučevanja otrok in odraslih v športu. V zadnjih letih med drugim deluje kot trener komunikacijskih veščin v poslovnem okolju, na univerzah, v mladinskih centrih in drugih organizacijah. Še posebej ga pritegnejo večdnevna izobraževanja in intenzivni treningi povezovalne komunikacije, v svoje delo pa vključuje tudi gibalne pristope. Povezovalna komunikacija mu predstavlja most k poglobljenemu stiku s seboj in drugimi, hkrati pa ga navdušuje njena praktična uporabnost v vsakdanjem življenju in odnosih. Iz želje po poglabljanju znanja in širjenju tovrstnega pristopa, je vstopil v proces certifikacije za mednarodnega trenerja pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC). Med njegove strasti spadajo tudi glasba, izdelovanje iz lesa, postopoma pa se Izobražuje tudi iz gibalno terapevtske metode Movement Medicine.

 

Dmitriy Kopina

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem magister ekonomskih in poslovnih ved, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih.

 

Ostali pogoji

Način plačila in pogoji odpovedi

Registracija in rezervacija
Po opravljeni registracijo na spletni strani http://www.nvc.si/siit, boste prejeli navodila za plačila nepovratnega depozita v višini 150 EUR na osebo. Plačilo depozita potrjuje vaše zanimanje in vam zagotavlja vaše mesto na dogodku. Plačilo je možno izvesti le z bančnim nakazilom ali položnico. Število mest na dogodku je omejeno s skupnim številom razpoložljivih ležišč. Prosimo vas, da plačilo depozita izvedete najkasneje v roku 8 dni po prijavi. V kolikor vašega plačila ne bomo prejeli v tem roku, si pridržujemo pravico, da vaše mesto lahko ponudimo drugemu udeležencu.
Plačilo depozita je nepovratno. V kolikor spremenite vaše načrte in se dogodka ne udeležite, vam znesek depozita ne bomo vrnili. Če potrebujete več podpore ali zagotovil pri morebitni odpovedi dogodka vas vabimo, da razmislite o drugih možnostih (kot npr. potovalno ali zdravstveno zavarovanje, …).

Končno plačilo

Po prejemu vplačanega depozita boste prejeli informacije za izvedbo plačila razlike med vplačanim depozitom in celotno ceno dogodka (predračun za plačilo nastanitve prejmete neposredno s strani Ars Viva, kjer bomo nastanjeni, predračun za ceno delavnice pa s strani organizatorja. Pričakujemo, da boste oba zneska poravnali
najkasneje do 30. junija 2019. 

Pogoji odpovedi

 • za odpovedi pred 30.4.2018 vam vrnemo celotno vplačilo zmanjšano za vrednost depozita (depozit 150 EUR obračunamo kot stroške rezervacije)
 • za odpovedni po 30.4.2018 vračila niso več možna
 • kadarkoli pred začetkom dogodka lahko svoje mesto na dogodku prenesete na drugo osebo, brez dodatnih stroškov. Prosim pa vas, da o spremembi obvestite organizatorje.

Prevoz do lokacije:
Z avtobusom
Iz glavne avtobusne postaje v Ljubljani do Bohinja vozijo redni avtobusi vsak dan.
Vožnja traja približno 1h in 40 min. Cena enosmerne vozovnice je okrog 7 eur.
Za več informacij o avtobusnih prevozih obiščite stran:
https://www.ap-ljubljana.si/en/

Z avtom
Lokacija je lahko dostopna iz različnih smeri. Predlagamo, da v navigacijo vnesete
podatke lokacije. Brezplačni parkirni prostori so zagotovljeni. Vabimo vas, da v kolikor
se želite na lokacijo pripeljati z lastnim avtomobilom, ali pa pridružiti komu, ki potuje z
avtom to sporočite.

Začetek in konec treninga
Prihod
Prosimo, da pridete med 15 in 17:30 uro v soboto 13.7. 2019, v tem času bo potekala
registracija in spoznavanje udeležencev. Večerja bo s pričetkom ob 18 uri in bo trajala
do 19:30 ure. Spoznavni krog se bo pričel ob 20 uri.
Odhod
Trening se zaključi s kosilom v soboto 20.7. 2019. Kosilo bo med 12 in 14 uro.

 

Comments are closed

 • Prijava na novice
  Ostanite v stiku z nami. Prijavite se na naše novice, kjer vas bomo o novostih in dogodkih obveščali na vaš e-mail naslov, vendar ne več, kot enkrat mesečno.