II. nadaljevalna delavnica povezovalne komunikacije – Ljubljana, Oktober 2019SOČUTNI ODNOSI


(za)živeti v odnosih z drugimi

 

 

II. nadaljevalna delavnica nenasilne/povezovalne komunikacije  


4. – 6. oktober 2019, v Ljubljani


V odnosih si pogosto želimo biti res slišani, razumljeni in sprejeti. Hrepenimo po priznanju, da smo pomembni, naše besede in dejanja pa štejejo. Navkljub temu, se pogosto izražamo ali počnemo stvari, ki ne pripomorejo k temu, da bi se naš sogovornik lahko iskreno povezal s tem, kar izražamo. Vse prepogosto so v naši komunikaciji prisotne veščine razdiralnega jezika, obsodbe, vrednotenja, ocenjevanja in v takih situacijah kaj hitro najdemo “krivca” v drugem ali sebi. Besede imajo veliko moč in ko jo uporabimo na sočuten in povezovalen način, v naša življenja prinašajo radost, veselje, radovednost igrivost, sproščenost in druge kvalitete življenja, po katerih tako hrepenimo. Drugo nadaljevalno delavnico tako posvečamo našim odnosom z drugimi.

V kolikor vas zanima vzpostavljanje sočutnega stika in ohranjanje povezanosti v odnosih z drugimi, preseganje omejujočih sodb in prepričanj ter zavedno izbiranje in izražanje na način, ki drugemu z radovednostjo pomaga povezati se z življenjem v meni, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. 

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo poglobile vaše znanje in doprinesle k takoj uporabnim izkušnjam. Iskali boste iskali rešitve za resnične primere iz vašega vsakodnevnega življenja.
 

Udeleženci boste lahko spoznali in vadili kako:

 • se avtentično, iskreno in v polnosti izražati v vsakem trenutku,
 • aktivno in empatično poslušati v zahtevnih situacijah,
 • prepoznavati občutke in ohranjati povezanost s potrebami,
 • prepoznati razdiralni jezik in možne odzive,
 • slišati in razumeti pomen izza besed sogovornika,
 • uporabljati magičnost avtentične in iskrene komunikacije,
 • skrbno in zavestno ravnati z besedami in dejanji, ki se dotikajo drugih,
 • vzpostavljati stik in ohranjati povezanosti v odnosih, ki nam veliko pomenijo,
 • izražati jasna opazovanja, brez dodatkov interpretacij, obsodb in prepričanj,
 • oblikovati prošnje in povabila na jasen, opolnomočen in avtentičen način,
 • reči NE na povezovalen način,
 • uporabiti silo v primerih, kadar je to res potrebno,
 • uporabljati povezovalni jezik v vsakdanjih situacijah,
 • presegati in preoblikovati omejitve neprijetnih in bolečih dogodkov v preteklosti,
 • sprejemati enakost in različnost drugih in presegati omejujoča prepričanja in
 • ne prevzemati odgovornosti za dejanja in vedenja drugih.


Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku. 

Za udeležbo na delavnici je potrebno poznavanje osnov nenasilne/povezovalne komunikacije, ki jo posamezniki običajno lahko osvojijo vsaj z udeležbo na dvodnevni ali podobni uvodni delavnici pri trenerjih tega pristopa.

V kolikor ste v pristopu povezovalne/nenasilne komunikacijo že izkušenejši, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici lahko znanje še poglobili in vadili.

Izobraževanje povezovalne komunikacije temelji na veščinah nenasilne komunikacije (po dr. Marshallu Rosenbergu), v tujini priznanega in uveljavljenega komunikacijskega pristopa, ki v medsebojne odnose prinaša večje razumevanje občutkov in potreb vseh vpletenih ter posledično povezanost, sproščenost, veselje in radost.

Izobraževanje bo potekalo v Ljubljani od 4.-6. oktobra 2019:
v petek od 16:00 do 20:00 ure,
v soboto od 9:00 do 17:00 ure in
v nedeljo, od 9:00 do 17:00 ure.Vaš prispevek za izvedbo:
V primeru, da je plačnik organizacija ali podjetje je cena delavnice 175 EUR .

Za samoplačnike / fizične osebe je cena delavnice 135 EUR.Delavnico bom vodil: 
Dmitriy Kopina, CNVC certificiran trener za nenasilno komunikacijo

Želeli bi si, da bi se delavnice lahko udeležil vsak, ki ga vsebina res pritegne. V kolikor bi se delavnice želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, nam to prosim sporočite. Verjamemo, da lahko skupaj poiščemo ustrezno rešitev.

     

Prijavite se lahko tukaj.

Informacije:
e-mail: dmitriy.kopina@gmail.com
gsm: 068 176 373

 Potrebujete več informacij. Pišite nam tukaj.

 

O meni:

Dmitriy Kopina

Dmitriy sem v prvi vrsti človek, sicer pa goreč raziskovalec življenja, ljubitelj narave in vsega živega. Moje poslanstvo je nuditi podporo posameznikom pri iskanju njim lastne poti, polnosti življenja in zavedanja z namenom povezovanja, sodelovanja, gradnje skupnosti, izboljševanja odnosov in kvalitete življenja.

Delujem kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem sem izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije.

Po izobrazbi sem magister ekonomskih in poslovnih ved, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Sem certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

 

Comments are closed

 • Prijava na novice
  Ostanite v stiku z nami. Prijavite se na naše novice, kjer vas bomo o novostih in dogodkih obveščali na vaš e-mail naslov, vendar ne več, kot enkrat mesečno.